EĞİTİMCİLER

“2015 yılında Mega Hafıza eğitimleri ile yollarımız kesişti. Mega Hafıza’dan aldığım hızlı okuma ve Zihin Haritaları (Beyin Haritaları) eğitimi, beni çok net bir ifadeyle bulunduğum noktadan dağın zirvesine doğru ilerletti diyebilirim. Öncelikle insanın istekli olması ve bu eğitimler için kendini kanıtlamış uzman bir kurumla çalışması gerekiyor. Sayın Melik DUYAR ve Soner POLAT hocalarıma katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.”
Firdevs Sinem EKİZ
Yaşam ve Öğrenci Koçu
Osmaniye - Merkez
“Mega Hafıza’dan aldığım Beyin Haritaları eğitiminden çok etkilendim. Derslerimde kullanmaya başladığım ve bundan sonrasında da sıkça destek alacağım Zihin Haritaları sayesinde; bilgiden ve unutmaktan korkmayan birçok öğrencimin olacağına inanıyorum. Beyin Haritaları ile öğrenme tekniklerimize ve hayatımıza renk kattınız. Teşekkürler.”
Gülcan ATALAR
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
Uğur Okulları Yaşamkent - Ankara
“Mega Hafıza Koleji’de eğitimcilere öncelikle Melik Duyar’ın ‘Eğitimciler İçin Beyin Haritaları ‘eğitimi veriliyor. Beyin Haritaları’nı derslerimde aktif olarak kullanıyorum. Beyin Haritaları ile ders işlemek öğrencilerin derse katılımlarını ve konuları kavramalarını artırıyor. Problem çözmede hayal güçlerini kullanarak farklı düşünme becerileri kazanıyorlar.”
Efsun ÖZ
Mega Hafıza Koleji
Beylikdüzü - İstanbul
“Sosyal bilgiler öğretmeniyim. Dersimin sözel olması nedeniyle, öğrencilerin genellikle bu tip dersleri öğrenirken ezberciliğe kaçtıklarını görüyorum. Mega Hafıza’nın Beyin Haritaları eğitimi sunduğu harika tekniklerle öğrenmeyi ve öğretmeyi kolaylaştırmaktadır.”
Seçil DUMAN
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Beylikdüzü – İstanbul
“Beyin Haritaları branşımla ilgili soyut ve anlaşılamayan kavramların daha iyi anlaşılmasını sağladı. Zaten din de Tanrı düşüncesinin zihin haritaları ile anlatımıdır. Yani soyutun kolay bir şekilde somutlaştırılmasıdır. Beyin Haritaları eğitim programı için Mega Hafıza’ya ve Melik Duyar’a teşekkür ediyorum.”
Ahmet YILDIZ
Din Kültürü ve AB Öğretmeni
Başakşehir - İstanbul
“Günümüz eğitim sisteminde, bütün öğrencilerin neredeyse tek tip çalışma alışkanlığı olduğunu görüyorum. Mega Hafıza’da öğrendiğim Beyin Haritaları eğitiminin alışılmış yöntemlerin dışına çıkmak için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Beyin Haritalarını hayatının bir parçası yapmış olan Melik Duyar ve Soner Polat’dan almış olmanın mutluluğu içindeyim. Saygılarımla.”
Merve BETUR
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
Büyük Kolej - Ankara

ÖĞRENCİLER

“Mega Hafıza’nın Beyin Haritaları eğitim programı özellikle farklı uygulama örnekleriyle çok verimli oldu. Melik Duyar hocamızın kendi öğrencilik yıllarından gösterdiği örnekler beni çok etkiledi. Zihin Haritaları’nı eğitim hayatında kullanan bir öğrencinin, gelecek yaşamında olaylar karşısında pratik düşünmeyi, çözümlemeyi ve belli bir sonuca ulaşmayı becerebileceğine inanıyorum.”
Saffet Erdil – Üniversite Öğrencisi
Maltepe - İstanbul
“Beyin Haritaları TUS sınavlarına hazırlanırken dikkatimi çekti. ’Bir bilene sor’ ve ‘Bir kullanana sor’ ifadelerinin gerçek anlamda neyi kastettiğini Mega Hafıza’dan Beyin Haritaları eğitimini alınca anladım. Teşekkürler Mega Hafıza. Bir numara olduğunuzu her zaman hissettiriyorsunuz.”
Dr Taner Polat
Salihli – Manisa
Matematik konularını çok soru çözerek ve çözüm yollarını ezberle öğrenmeye çalışıyordum. Melik Duyar ve Soner Polat’dan öğrendiğim Beyin Haritaları düşünme yöntemi ile farklı bağlantılarla kalıcı öğrenmenin ne olduğunu anladım. Mega Hafıza’ya ve hocalarıma teşekkürler ediyorum.
Hakan Danacı – Lise Öğrencisi
Kavaklıdere – Ankara
Ders çalışmak sıkıcı ve zahmetli birşeyken Mega Hafıza’dan öğrendiğim Zihin Haritaları yöntemi ile öğrenmenin kolay ve keyifli olduğunu keşfettim. Mega Hafıza’nın Beyin Haritaları eğitimine iyi ki katılmışım.
Zehra Yıldız – Lise Öğrencisi
Bakırköy – İstanbul
KPSS sınavlarına hazırlanırken çok zorlanıyordum. Çalışırken hemen uykum geliyordu. Öğrendiklerimi kısa sürede unutuyordum. Beyin Haritaları tekniğini İstem Yayıncılığın KPSS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için organize ettiği bir konferansında Melik Duyar’dan duymuştum. Daha sonra Mega Hafıza’nın Beyin Haritaları eğitimine katıldım. Bu teknikle öğrenmenin kolay ve eğlenceli olduğunu gördüm.”
Sinem Karlı - Üniversite Mezunu
Çukurambar - Ankara

İŞ DÜNYASI VE AKADEMİSYENLER

Bir konuyu şu veya bu şekilde öğrenebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak o bilgiyi kullanmadan, özümsemeden ve hayatınızın bir parçası yapmadan ne tam olarak öğrenmiş olursunuz, ne de öğretebilirsiniz. Melik Duyar’ın 1990’lı yılların başından beri önce öğrenci olarak, sonra da bir eğitimci ve bir iş adamı olarak Beyin Haritaları’nı bizzat kullanan bir kişi olarak oluşturduğu eğitim programının çok özgün olduğunu ifade etmeliyim.
Prof. Dr. Naci Özer
Matematik ve Bilgisayar Bölümü – Öğretim Üyesi
Osmangazi Üniversitesi - Eskişehir
Mega Hafıza’nın Beyin Haritaları eğitimine bu tekniği iş hayatımda kullanmayı öğrenmek için katılmıştım. Bu sayede tekniği yeni fikirler üretme aşamasında ve proje yönetiminde çok etkin bir şekilde kullanıyorum. Tekniğin ayrıca yeni birşeyler öğrenmede şaşırtıcı bir üstünlüğü var.
Serdar Ecemiş
İnşaat Mühendisi – ARFEN Mühendislik
Öveçler – Ankara
Özellikle yöneticilerin işlerini kolaylaştırmak, yeni fikirler oluşturmak, kendi işleriyle ilgili planlama yapmak ve yeni şeylere daha hızlı dapte olmak için Beyin Haritalarını kullanmalarını tavsiye ediyorum.
Turgay Orgun
Proje Yöneticisi – GAMA Holding
Kavaklıdere – Ankara
Hastane yönetimi, sağlık sektöründe danışmanlık ve proje yönetimi gibi çok yoğun bir çalışma programı içindeyim. Çok işle uğraşıyorsanız, odaklanmak, planlama yapmak, hafızanızı organize etmek ve yönetmek için çok iyi enstrümanlara ihtiyacınız oluyor. Mega Hafıza’nın eğitiminden sonra Beyin Haritaları’nın en iyi yardımcım olduğunu söyleyebilirim.
Prof. Dr. Fuat Bingöl
Proje Yöneticisi – Danışman
Çayyolu – Ankara
Planlama, yönetim, etkin öğrenme ve yeni fikirler üretmek kendiniz ve işyeriniz için önemli ise, Mega Hafıza’nın Beyin Haritaları eğitimine bir uğrayın derim. Eğitim kısa ama katkısı çok fazla. Zaten verimlilik için aradığımız şey bu değil mi.
Salim Güney – İşadamı
Ultima Co. Ltd.
Ataşehir - İstanbul