MEGA HAFIZA YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

Mega Hafıza Yaz Okulu Eğitim Programı yaz tatillerinde, toplamda iki haftada uygulanan bir eğitim programıdır. Öğrencilere öğrenmenin eğlenceli ve kolay olduğunu gösteren program, öğrenmeyi öğrenmek, etkin ders çalışma teknikleri, hızlı okuma ve daha iyi anlama, not tutma, matematik becerilerini geliştirerek matematiği artık bir sorun olmaktan çıkararak eğlenceli bir öğrenme aracı haline getiren tekniklerden oluşmaktadır.

Sadece 6., 7. ve 8. sınıf ve LGS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için planlanan “Yaz Okulu Eğitim Programı” iki ana eğitim programından oluşmaktadır. Bu iki ana program;

  1. Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri
  2. Mega Hızlı Okuma (6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri için)
olarak adlandırılmaktadır.

Yaz Okulu Eğitim Programı bünyesindeki iki ayrı program birlikte alınabilindiği gibi ayrı ayrı da tercih edilebilmektedir. Birlikte tercih edilmeleri durumunda ekstra indirim uygulanmaktadır.

Bu iki ayrı eğitimin nelerden oluştuğu ve kapsamı aşağıda ayrı ayrı açıklanmıştır;

1-) Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri

“Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” eğitimi öncelikle öğrenmeyi öğreten ve eğlenerek matematiksel işlemleri kolaylaştıran bir programdır. Program iki hafta boyunca hafta içi her gün sabahları olmak üzere toplamda 30 saat sürmektedir. Program sunduğu tekniklerle hem genel anlamda kalıcı öğrenmeyi sağlamakta, hem de matematik kaygısı olan öğrencilere matematiği sevdirerek öğrencilerde aşağıda belirtilen gelişimleri sağlamaktadır;

Program Ne Sağlıyor ?

  • Etkin ders çalışma teknikleri
  • Bilgileri uzun sure hafızada tutabilme teknikleri
  • Beyin Haritaları® yöntemi ile düşünme ve not tutma
  • Güçlü hayal gücü
  • Hafıza Çivileri ile hızlı öğrenme
  • Zihinsel Matematik teknikleri ile hızlı zihinsel işlem yapabilme yeteneği
  • Yaratıcı düşünme ve yaratıcı problem çözme
  • Bilgiler arasında yaratıcı ilişkiler kurabilme yeteneği
  • Zeka oyunları ile stratejik ve üç boyutlu düşünebilme
  • Yabancı ve soyut bilgilerin hafızada tutabilme teknikleri
  • Zamanı etkin Kullanma

Ders Çalışma Teknikleri

Öğrencilerin en büyük problemlerinin başında nasıl ders çalışmaları gerektiğini bilmemeleri gelmektedir. Bu nedenle de birçok öğrenci başarısız olmaktadır. Yaz Okulu Eğitim Programında öğretilen tekniklerle zamanı etkin kullanmayı, etkin not tutmayı ve kalıcı öğrenmenin nasıl olması gerektiğini öğrenerek başarıya giden yol kolaylaştırılmaktadır.

Zihinsel Matematik Tenikleri

Matematik çoğu öğrencinin kabusudur ve en çok korkulan derslerden biridir. Temel olarak beynin sol yarım küresi matematiksel, sağ yarım küresi de yaratıcı düşünme ve hayal gücünde uzmandır. Sadece beynin sol yarım küresi gelişmiş olan ve bu yarım küreyi iyi kullanan öğrencilerin, yaratıcı düşünebilmesi için beyinlerinin sağ yarım kürelerini de geliştirmeleri gerekmektedir. Öğrendikleri konuları ve formülleri yaratıcı olarak kullanabilmeleri beynin sağ yarım küresini işin içine katmadan mümkün değildir. Bu durum "un" ve "yağ" ın olduğu yerde "helva" yapamamak gibi bir şeydir. Yaratıcı düşünebilme ve yaratıcı problem çözme yeteneği kazanmak bir eğitim meselesidir. Düşünmeye beynin sağ yarım küre fonksiyonlarını da katmayla ilgilidir. Yaz Okulu Eğitim Programında öğretilen hafıza teknikleri ile matematiğe sağ yarım küre fonksiyonlarının da katılması sağlanarak öğrenme kalıcı ve kolay hale getirilmektedir.

Beyin Haritaları Tekniği

Çoğu öğrenci derste veya evde çalışırken bilgileri kendilerine aktarıldığı gibi ezberlemeye çalışarak, öğrenmeye veya not almaya gayret gösterir. Ancak bu kısa süreli hatırlamanın ötesine geçememelerine, sadece ezberlemelerine ve bunun sonucunda hızlı unutmalarına sebep olmaktadır. Nihai durum kendilerine olan güvenin yok olmasıdır. Kalıcı öğrenmenin olabilmesi için ise bilgilerin bir düşünme prosesinden geçirilerek tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Beyin Haritaları® düşünme yöntemiyle öğrenciler bilgileri kendi kelimeleri, resimleri, şekilleri ve renkleriyle ifade etmeyi öğrenirken, bu şekilde tuttukları notlar öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını sağlamaktadır.

“Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” eğitim programına katılan tüm öğrencilere aşağıda görülen TL değerindeki eğitim materyalleri ücretsiz olarak verilmektedir.
TL Değerinde "Fotografik Hafıza Teknikleri (Online)" Seti ve TL değerindeki "Elmas Tarlaları" Kitabı

2-) Mega Hızlı Okuma

Mega Hızlı Okuma programının 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri seviyesine yönelik versiyonu sadece Yaz okulları döneminde uygulanmaktadır. Program iki hafta boyunca öğleden sonraları gün aşırı veya eğitim günleri arasına öğrencilerin verilen ödevleri yapabilmeleri için boş günler bırakılarak uygulanmaktadır. Bu şekilde uygulanan Mega Hızlı Okuma programı toplamda 18 saat sürmektedir.

Mega Hızlı Okuma eğitim programı öğrencilerin okuma hızlarını artırırken aynı zamanda çok önemli olan anlama seviyelerini de maksimum seviyeye çıkartmaktadır.

Birçok okuma stratejisi öğrenecek olan öğrenciler, tüm öğrenim hayatları boyunca kullanabilecekleri, bir metin üzerinde ders çalışma tekniklerini, Beyin Haritaları® düşünme tekniği ile not tutmayı ve tutulan notları nasıl çok kısa sürede tekrar etmeleri gerektiğini öğrenirken, yavaş okumanın sonuçlarından olan okumadan sıkılma psikolojisinden de kurtulacaklardır.

Programın öğrencilere önemli katkılarından bir tanesi de girecekleri LGS sınavında zamanı verimli kullanmalarını, okudukları paragraf ve diğer soruları doğru anlamalarını sağlayarak rakiplerine büyük bir fark atmalarını sağlayacak olmasıdır.

Program Ne Sağlıyor ?

  • Hızlı, doğru ve etkin bir okuma
  • Okunan bilgilerin %100 hatırlanabilmesi teknikleri
  • Zamanı verimli kullanma
  • Mükemmel bir konsantrasyon yeteneği
  • Metin üzerinde ders çalışma teknikleri
  • Beyin Haritaları düşünme tekniği ile not tutma
  • Okunan bilgileri sistematik tekrar yöntemi
“Mega Hızlı Okuma” eğitim programına katılan tüm öğrencilere aşağıda görülen TL değerindeki eğitim materyali ücretsiz olarak verilmektedir.

ÜCRETSİZ HEDİYE!

MEGA HIZLI OKUMA SETİ Online

Değerinde

  • Bu program mevcut okuma hızınızı 2 ila 4 katına çıkartmanızı sağlayacaktır.
  • Bu program aynı zamanda öğrenme ve anlama hızınızı da artıracaktır.
  • Bu program okuduklarınızı aynı zamanda hafızanızda tutmayı da sağlayacak bir şekilde düzenlenmiştir.
  • Bu program daha az zamanda daha çok bilgiyi işleme imkanı sağladığından dolayı, okuma için harcadığınız zamanı kısaltıp, aynı sürede çok daha fazla bilgiye sahip olma imkanı sağlamaktadır.
  • Bu program okuma, anlama, hafızada tutma ve hatırlama konularında maksimum performansa ulaşmak, kendinize olan güveni de artırarak başarılı olmanızı sağlamaktadır.
  • Zihinsel potansiyelinizi maksimum seviyede kullanmanızı sağlayan bu program, yapmayı isteyip de boş zamanınız olmadığı için yapamadığınız diğer işler için de zaman bulmanızı sağlayacaktır.

Mega Hafıza Yaz Okulu Eğitim Programının Uygulanması

Program üç ayrı sınıf grubuna birlikte uygulanmaktadır;

Tüm program 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine birlikte uygulanmaktadır. Eğitim programı okul programından bağımsız olduğundan her üç sınıf öğrencilerinin birlikte aynı programı görüyor olmaları bir sorun teşkil etmemektedir.

Eğitim Programı “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” ile “Mega Hızlı Okuma” programlarından oluşmaktadır. “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” hafta içi her gün 3 saat x 10 gün, toplamda 30 saat; Mega Hızlı Okuma programı gün aşırı 3 saat x 6 gün, toplamda 18 saat sürmektedir. Her iki program birlikte toplamda 48 saat olarak uygulanmaktadır. Her iki program birlikte tercih edilebildiği gibi, istenirse “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” ile “Mega Hızlı Okuma” programları ayrı ayrı da tercih edilebilmektedir. Tercihlere göre programlar şu şekilde uygulanacaktır;

1-) Sadece “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” programının tek tercih edilmesi durumunda;
Öğrenci iki hafta süreyle hafta içi 5 gün boyunca 3 er saatlik dersler ile eğitim görecek olup, program 3 saat x 10 gün olarak 30 saatte tamamlanmaktadır.

2-) Sadece “Mega Hızlı Okuma” programının tek tercih edilmesi durumunda;
Öğrenci bu eğitim programında belirtilecek olan günlerde iki hafta boyunca hafta içi gün aşırı öğleden sonraları olacak şekilde programa katılmaktadır. Bu şekilde program 6 gün ve 3 er saatlik derslerle toplam 18 saatte tamamlanmaktadır.

3-) Yaz Okulu İkili Eğitim: “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” + “Mega Hızlı Okuma” programlarının birlikte tercih edilmesi durumunda;
Her iki eğitimin birlikte tercih edilmesi durumunda eğitim programı, “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” iki hafta boyunca hafta içi sabahları devam ederken, “Mega Hızlı Okuma” programı iki hafta boyunca hafta içi olmak üzere gün aşırı ve öğleden sonraları yapılacaktır. Bu ikili eğitimin birlikte uygulanması sürecinde “Mega Hızlı Okuma” eğitimi gün aşarı yapılacak olduğundan, bazı günlerde “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” eğitimiyle aynı gün yapılacaktır. Bu günlerde “Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” eğitimi sabahtan öğleye kadar devam edecek, öğlen verilen 1,5 saatlik yemek molası ardından “Mega Hızlı Okuma” eğitimi öğleden sonra yapılacaktır. Bu şekilde iki hafta boyunca hafta içi olmak üzere, bir gün tam bir gün yarım gün eğitim devam edecektir.

“Yaz Okulu İkili Eğitim” eğitim programına katılan tüm öğrencilere aşağıda görülen TL değerindeki eğitim materyalleri ücretsiz olarak verilmektedir.
TL Değerinde "Fotografik Hafıza Teknikleri (Online)" Seti ve TL değerindeki "Elmas Tarlaları" Kitabı

Mega Hafıza bu eğitimin sizin için çok daha fazla avantajlı bir yatırım olabilmesi için çok özel bir kombinasyon hazırladı. Bu eğitimin hayat boyu size faydalı olmasını sağlamak amacıyla Mega Hızlı Okuma eğitimini destekleyen üç önemli eserini de size ÜCRETSİZ olarak hediye etmeye karar vermiştir.

ÜCRETSİZ HEDİYE! #3

MEGA HIZLI OKUMA SETİ Online

Değerinde

Zihinsel Matematik-Hafıza ve Zeka Geliştirme Seminerine Katılan Öğrencilerimiz Ne Dediler?

Melik Duyar'ın Seminerlerine neden katıldım? Bu eğitimlere hem LGS, hem de daha sonra LYS & AYT sınavlarıma katkı sağlaması ve tüm hayatımda kullanabileceğim teknikleri öğrenmek için geldim. Bu kurslara katıldığım için çok mutluyum. Çünkü bu kurslar sayesinde daha hızlı okumayı, matematiği daha iyi kullanmayı ve hafızamı son seviyeye kadar geliştirmeyi başardım. Bu kurslarla artık kendimi daha farklı bir insan gibi hissediyorum. Çevremdeki herkes benden çok etkileniyor. Bu da insana ayrı bir zevk veriyor.

Mehmet Berkay Köse
ANKARA

"Bana ders çalışmanın kolaylığını gösterdi ve artık ders çalışmayı seviyorum"

Kübra Düzgün
ANKARA

"Beynimi yaşadığım zaman diliminde çeşitli kalıplara soktuğumu fark ettim. Bakış açımın daha fazla değiştiğine inanıyorum"

Vildan Demirbüken
ANKARA

Beynimi etkin kullanabiliyorum. Kavramları hafızamda tutabiliyor ve dilediğim zaman da hatırlayabiliyorum. Daha güzeli, Matematiksel işlemleri daha kolay ve hızlı yapabiliyorum"

Atakan Acıbal
ANKARA

"Kendimi daha zeki hissediyorum"

Yüksel Eriş
ANKARA

"Şimdi, LGS'de başaracağıma daha çok inanıyorum"

İmge Tarkan
ANKARA

"Bu seminerde öğrendiğim her bilginin derslerimde beni olumlu olarak etkileyeceğimden eminim"

Muhammet Benek
ANKARA

"Okullarda öğretilmeyen ‘öğrenmeyi' öğrendim"

Mertcan Kömürcüoğlu
ANKARA

"Beynimi etkin kullanabiliyorum, olaylara başka açılardan bakabiliyorum, nesneler ve simgelerle ilişkiler kurabiliyorum, mutluyum"

Ali Burak Akbulut
ANKARA

"Bir sayısalcı olarak çok ama çok işime yarayacak. İddialı duruma geldim."

Hande Açıkgöz
ANKARA

"Okul hayatım kolaylaşıyor. Bu aynı zamanda okul sonrası iş yaşamımın da kolaylaşması demek"

Yusuf Şahin
ANKARA

"Öğrenmenin bu kadar eğlenceli olduğunu bu seminerde öğrendim."

Ezgi Kayar
ANKARA

"Bu seminer sonucunda ezberden kaçıyor ve konsantrasyonumu sağlayabiliyorum."

Selçuk Gürsoy
ANKARA

"Herkesle bir yarış içinde olmaktan kendime güvensizliğim nedeniyle korkardım. Şimdi kendime güveniyorum. Artık kendime engel olmayacağım"

Hakan Yıldırım
ANKARA

"Öğrendiklerim harikaydı ancak bundan daha harika olanı Dünya Hafıza şampiyonu Melik Duyar'ı yakından tanımam oldu. Benim gibi gençlerin örnek alması gerektiği kişiler Melik Hoca gibiler olmalı."

Büşra Akça
ANKARA

Zihinsel Matematik-Hafıza ve Zeka Geliştirme Seminerine Çocuklarını Gönderen Velilerimiz Ne Dediler?

"Çocuğum ders çalışma alışkanlığı kazandı"

Sami Alper Özkal
ANKARA

"Başarmayı tattıkça kendine güveni arttı"

Kadriye Acıbel
ANKARA

"Matematikte pratik işlem yapmayı, zamanı daha iyi kullanmayı öğrendi ve kendine güveni arttı."

Ayşe Eriş
ANKARA

"Çocuğumun pratik ve hızlı düşünme becerisini geliştirdi."

Serinay San
ANKARA

"Memnunum, herkes çocuğunu dershaneye gönderiyor. Bu seminerler dershanelerden farklı bir eğitim sunuyor"

Zeynep Öğüçbilek
ANKARA

"Çocuğum bakış açısının değiştiğini ve kalıplardan kurtulduğunu söylüyor. Bence çok güzel bir gelişme."

Hatice Demirbüken
ANKARA

"Çocuğumda kendine güvenin arttığını izliyorum, oldukça da mutlu"

İbrahim Cerrah
ANKARA

"Çocuğumun kendine güveni arttı. Daha hızlı öğrenmeye başladı. Eğitim merkezinizde gösterilen ilgi çocuğumuzu ve bizi mutlu etti."

Duran Dalgıç
ANKARA

"Oğlum, ‘Beynimi zorlamak istemiyordum, ama onunla ne kadar fazla şeyler yapabileceğimi öğrendim' diyor. Baktım ki, özgüveni artmış ve oldukça da pratik çözümler üretebiliyor. Haklı olduğunu yakından gördüm"

Belgin Işıldak
ANKARA

"Medeni cesaretini ortaya koyması, kendine güvenin artması harika ve özellikle sayısal derslerde başarılı olacağını şimdiden görüyor gibiyim"

Nermin Güngör
ANKARA

Zihinsel Matematik-Hafıza ve Zeka Geliştirme Semineri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS) ?

"Zihinsel Matematik, Hafıza ve Zeka" semineri, 30 saat süren bir seminer programıdır. 30 saatlik seminer programı üçer saatlik zaman dilimleri halinde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla seminerler on oturumda (10 günde) tamamlanmaktadır. 30 saatlik seminer programları tamamen uygulama ağırlıklıdır. Seminerlerde öğrenilen her yeni yöntemin ardından egzersizler yapılmaktadır. Seminerler genellikle tatil dönemlerinde gerçekleştirilmektedir. İki haftalık dönemler halinde ve her dönem de iki hafta içi her gün olacak şekilde programlanmıştır.
“Mega Hızlı Okuma“ eğitimi 18 saat süren bir programdır. Program hafta içi, gün aşırı 3’er saatlik dersler şeklinde uygulanmaktadır.
Buraya tıklayarak güncel kurs listemize ulaşabilirsiniz.
Bir grupta, Ankara için maksimum 25 (yirmi beş), İstanbul için maksimum 25 (yirmi beş) öğrenci seminere katılabilir. Böylece seminerlerde her katılımcıyla ilgilenilmekte ve seminer sonucunun başarısı için uygulamalara ağırlık verilmektedir.
İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ve LGS'ye hazırlanan öğrenciler katılabilir.
Seminerler tamamlandığında her katılımcıya Mega Eğitim'in "Katılım Belgesi" verilmektedir.

Kimler Katılmalı

  • İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ve LGS'ye hazırlanan öğrenciler,

Seminer Detayları

  • Katılımcı Sayısı : 20-25 Kişi
  • Süre : 30 saat (10 Oturum x 3 Saat)
  • Zihinsel Matematik, Hafıza ve Zeka Geliştirme Seminerine katılım 25 Kişi ile sınırlandırılmıştır.
  • Seminerler, egzersizler ve uygulamalardan dolayı, farklı tarihlerde ve her biri 3 saat olan 10 oturumda tamamlanacaktır.
  • Seminer programı sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.
  • Katılımcılara, Dünya Hafıza şampiyonu Melik Duyar'ın yazmış olduğu "Fotoğrafik Hafıza teknikleri" kitabı hediye edilecektir.
  • Program sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.