Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri

“Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” eğitimi öncelikle öğrenmeyi öğreten ve eğlenerek matematiksel işlemleri kolaylaştıran bir programdır. Program iki hafta boyunca hafta içi her gün sabahları olmak üzere toplamda 30 saat sürmektedir. Program sunduğu tekniklerle hem genel anlamda kalıcı öğrenmeyi sağlamakta, hem de matematik kaygısı olan öğrencilere matematiği sevdirerek öğrencilerde aşağıda belirtilen gelişimleri sağlamaktadır;

Program Ne Sağlıyor ?

  • Etkin ders çalışma teknikleri
  • Bilgileri uzun sure hafızada tutabilme teknikleri
  • Beyin Haritaları® yöntemi ile düşünme ve not tutma
  • Güçlü hayal gücü
  • Hafıza Çivileri ile hızlı öğrenme
  • Zihinsel Matematik teknikleri ile hızlı zihinsel işlem yapabilme yeteneği
  • Yaratıcı düşünme ve yaratıcı problem çözme
  • Bilgiler arasında yaratıcı ilişkiler kurabilme yeteneği
  • Zeka oyunları ile stratejik ve üç boyutlu düşünebilme
  • Yabancı ve soyut bilgilerin hafızada tutabilme teknikleri
  • Zamanı etkin Kullanma

Ders Çalışma Teknikleri

Öğrencilerin en büyük problemlerinin başında nasıl ders çalışmaları gerektiğini bilmemeleri gelmektedir. Bu nedenle de birçok öğrenci başarısız olmaktadır. Yaz Okulu Eğitim Programında öğretilen tekniklerle zamanı etkin kullanmayı, etkin not tutmayı ve kalıcı öğrenmenin nasıl olması gerektiğini öğrenerek başarıya giden yol kolaylaştırılmaktadır.

Zihinsel Matematik Tenikleri

Matematik çoğu öğrencinin kabusudur ve en çok korkulan derslerden biridir. Temel olarak beynin sol yarım küresi matematiksel, sağ yarım küresi de yaratıcı düşünme ve hayal gücünde uzmandır. Sadece beynin sol yarım küresi gelişmiş olan ve bu yarım küreyi iyi kullanan öğrencilerin, yaratıcı düşünebilmesi için beyinlerinin sağ yarım kürelerini de geliştirmeleri gerekmektedir. Öğrendikleri konuları ve formülleri yaratıcı olarak kullanabilmeleri beynin sağ yarım küresini işin içine katmadan mümkün değildir. Bu durum "un" ve "yağ" ın olduğu yerde "helva" yapamamak gibi bir şeydir. Yaratıcı düşünebilme ve yaratıcı problem çözme yeteneği kazanmak bir eğitim meselesidir. Düşünmeye beynin sağ yarım küre fonksiyonlarını da katmayla ilgilidir. Yaz Okulu Eğitim Programında öğretilen hafıza teknikleri ile matematiğe sağ yarım küre fonksiyonlarının da katılması sağlanarak öğrenme kalıcı ve kolay hale getirilmektedir.

Beyin Haritaları Tekniği

Çoğu öğrenci derste veya evde çalışırken bilgileri kendilerine aktarıldığı gibi ezberlemeye çalışarak, öğrenmeye veya not almaya gayret gösterir. Ancak bu kısa süreli hatırlamanın ötesine geçememelerine, sadece ezberlemelerine ve bunun sonucunda hızlı unutmalarına sebep olmaktadır. Nihai durum kendilerine olan güvenin yok olmasıdır. Kalıcı öğrenmenin olabilmesi için ise bilgilerin bir düşünme prosesinden geçirilerek tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Beyin Haritaları® düşünme yöntemiyle öğrenciler bilgileri kendi kelimeleri, resimleri, şekilleri ve renkleriyle ifade etmeyi öğrenirken, bu şekilde tuttukları notlar öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını sağlamaktadır.

“Zihinsel Matematik ve Hafıza Teknikleri” eğitim programına katılan tüm öğrencilere aşağıda görülen TL değerindeki eğitim materyalleri ücretsiz olarak verilmektedir.
TL Değerinde "Fotografik Hafıza Teknikleri (Online)" Seti ve TL değerindeki "Elmas Tarlaları" Kitabı