Hacettepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği'ni bitirdi. Takiben Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okudu. Ankara Üniversitesi'nde Sosyoloji ve İnsan İlişkileri Yüksek Lisansı yaptı.

Özel bir bankada çeşitli kademelerde yönetici olarak çalıştı, ardından özel bir kuruluşta Finans Müdürlüğü yaptı. Bu arada ilgi duyduğu kişisel gelişim ve beyin gelişimi konularında yaptığı araştırmalar sonucunda Melik Duyar'ın Kurucusu olduğu MEGA HAFIZA ailesine katılarak yöneticiliğini yaptığı Mega Hafıza Etlik/Ankara Temsilciliği çatısı altında, Mega Hızlı Okuma , Mega Hafıza ve Beyni Etkin Kullanma Teknikleri, Mega Matematik, Mega Mental Aritmetik, Ders Çalışma Teknikleri ve Beyin Haritaları, Düzgün Okuma, Yaratıcı Düşünme Becerileri, Akıl Oyunları eğitimleri verdi. Öğrencileri ile katıldığı yarışmalarda başarılı sonuçlar aldı.

2013 yılında düzenlenen başkanlığını Melik Duyar'ın yaptığı MEMORİAD TÜRKİYE ZİHİNSEL MATEMATİK, HIZLI OKUMA VE HAFIZA ŞAMPİYONASINDA İskambil Kartlarının Takibi Hafıza Kategorisinde Türkiye Bayanlar 3.sü olarak Bronz Madalya aldı.

2014 MEMORİAD TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA İskambil Kartlarının Takibi Türkiye Bayanlar Şampiyonu olarak Altın Madalya aldı.

2015 Beyin haftası etkinliklerinde pi sayısını hafızaya alma TÜRKİYE REKORU kırdı.

Öğrencilerinin de Zihinsel Aritmetik kategorisinde ve Hafıza Tekniklerinin çeşitli kategorilerinde Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri bulunmaktadır.

Ayrıca 2015-2020 yılları arasında, Türkiye Üstün Yetenekli ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı projelerinde üstün yetenekli çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla proje kapsamında faaliyet gösterdi. Bu çerçevede öğrencilere hafıza, soyut mantık, öteleme, yaratıcı düşünme, üretkenlik, konsantrasyon, algı konusunda eğitimler verdi.

​Bu arada, Dr. Şahin İdin Başkanlığı'nda kurulan 'STEAM' Eğitimi Araştırmaları Derneği'nde kurucu üye olarak, Türkiye'de STEAM eğitimini geliştirmek üzere projeler yaptı. 2018 Aralık tarihli Journal of STEAM Education dergisinde ‘STEAM DÖNGÜSÜ KAPSAMINA BEYİN HARİTALARININ ENTEGRE EDİLMESİ’ isimli araştırma yazısı yayınladı. Yazı, 2020 yılı Ocak ayında kitap olarak basılmıştır

Halen Mega Hafıza Eğitim Ltd. Şti'nde, Genel Koordinatör Master Eğitmen ve Hızlı Okuma Derneği Eş Başkanı olarak göreve devam etmektedir.

https://www.lamiatontu.com/

Kazandığı dereceler

Eğitmenin Dereceleri

Öğrencilerinin Dereceleri

HüSEYİN SOYSALDI Flash Anzan Kategorisinde AVRUPA REKORU ve DÜNYA 3.sü

13 ülkeden 48'i Türk 163 Beyin sporcusunun katıldığı 2019 MEMORIAD OPEN yarışmasında yarışmacılarımın kazandığı dereceler:​